'
'

Pazartesi

Bal Küpü Karıncalar

-Amerika'nın sıcak bölgelerinde yaşayan bir karınca türüdür.
-Bu karıncalar,midelerinin ikinci basamağı olan depo midelerini vücudunun birkaç misli şişecek şekilde tatlı bir sıvıyla doldurabilir.Tabi bunu yapması için deponun yapısının esnek olması gereklidir ki esnektir de.Allah muhteşem sanatını karıncaların bu bölümünde de göstermektedir.Yani karıncalar için her türlü kolaylık yaratıcımız tarafından düşünülmüş ve tasarlanmıştır.
-5-6 mm boyunda olan bu karıncalardan bazıları,kolonileri için kendilerini feda ederek,bal odalarınıntavanlarına ön ayakları ile tutunur ve canlı birer bal küpü görevi görürler.
-Topluluğun diğer karıncaları ağaçların mazılarını(yapraktaki şişkinlikler) delerek emdikleri balı,bunların kursaklarından boşaltırlar.Kışın bu canlı bal küplerinden diğer karıncalar beslenirler.
Her bal odasında 50 kadar karınca baş aşağı sarkmış vaziyette durur.
-Baktığımızda diğer canlılarda olduğu gibi karıncalar arasında da herhangi bir rekabet yoktur ve karıncaların her biri ayrı birer fedakarlık örneği gösterir.Bal küpü karıncalarında da olduğu gibi herkes görevinin bilincindeymişçesine büyük bir düzen içinde işlerini yapar.Bu davranışların hangi birini tesadüf yada içgüdü ile açıklayabiliriz?
Açıktır ki karıncalar yüce Rabbimiz'in ilhamıyla hareket etmekte ve yüzyıllardır da mucizeler yaratmaya(Allah'ın izniyle)devam etmektedirler.